Бандити отвлякоха и най-вероятно са убили топ комарджията „5dimesTony”

Един от най-известните братоци в света на спортните залагания - „5dimesTony” е бил отвлечен и близките му се страхуват, че е бил убит в Коста Рика.

Полицията твърди, че е намерила тялото му, въпреки платения от съпругата му за освобождаването му откуп в размер на $1,000,000.

43-годишният Уилям Шон Крийтън, известен като „5dimesTony” заради сайта му за спортни залози 5Dimes, е в неизвестност от края на септември.  Преди седмица местни новинарски медии съобщиха, че е намерено тяло – най-вероятно на Уилям Шон Крийтън.

Според коментарите в покер форумите най-вероятно комарджийския магнат е инсценирал смъртта си в изпипана докрай измама.

На 25 септември съпругата му подава сигнал в полицията, че мъжът й е в неизвестност. Автомобилът му Porsche Cayenne Turbo е открит и властите твърдят, че е "умишлено разбит" в стена в селски район.

Според слухове, съпругата му е платила някъде между $750,000 до $1 млн. в крипто валута за неговото освобождаване. Според полицията обаче не са извършени никакви плащания. 

Самата компания „5dimesTony” не е коментирала нито една от подробностите, докладите или слуховете за изчезването на Крийтън, а просто публикува следното изявление: „Коста Рика бе една от страните, избрана от американските покер играчи, които изпаднаха в безтегловност, когато "Черният петък" удари през 2011 г., както и е отлично място за спортни залози.”

Сайтът 5Dimes предлага на своите клиенти online покер, спортни залагания, казино и лотария.