Покер Плейбой: Да бъдеш Дан Билзериан

Секс, наркотици и покер– това е животът на Дан Билзериан. А кой е той? Отговорът дава самият плейбой крал на Instagram: "Актьор, астронавт, задник и отчасти играч".

Американецът е Хю Хефнър на покера. Много играчи мечтаят да обуят обувките на Дан. Той никога не е сам. Заобиколен е от секси мацки, лъскави коли, опасни пушки и тузарски яхти. Луксът за него е обикновен, тъй като е син на милиардер. С над $100,000,000 в банковата сметка плейбоят може да се глези до старини.

Но има и хора, които открито му завиждат и плюят. Наричат го палячо и позьор, който си купува с пари леки жени.

"Ако никой не ти завижда, значи не живееш, както трябва. Завистници винаги ще има. Грозна ученичка винаги ще мрази любимеца на класа, бедният ще презира богатите. Такъв е светът, в който живеем. Не възнамерявам да доказвам нищо на никого. Вярно, че не съм спечелил сам всичките си пари, но това си е моя работа", размишлява любимецът на златотърсачките.

Дан Билзериан е роден със сребърна лъжичка в уста. Кралят на социалните мрежи проплаква на 7 декември 1980г. в Тампа (Флорида), в семейството на брокер от Уолстрийт. Баща му Пол Билзериан нашумява през 80-те години, когато попада под ударите на закона заради финансови измами. В крайна сметка Пол решава да обяви фалит и влиза в затвора, като декларира авоари само за $15,000, при задължения от над $140, 000, 000.

Тогава Дан е бил само на 8 години. „Тампа е малък град, а баща ми не слизаше от първата страница на вестниците. Всичките деца в училище ме дразнеха. Смееха се, че баща ми ще отиде в затвора. Аз пък вярвах, че това няма да се случи. Тогава в един хубав ден, докато ме караше към училище, татко ми каза: Да, отивам в затвора. Беше много гадно“, спомня си Билзериан.

Въпреки горчивия спомен, покер батката се е радвал на детство, изпълнено с много мангизи и лукс. Баща му е затрупвал семейството с планини от кинти. Построил е скъпарско имение в Тампа, разполагащо с игрище за баскетбол, три билиардни маси, басейн с пързалка и планина от вулканични скали и площадка за бейзбол в задния двор.

 „Къщата ни беше като рай за децата. Баща ми обаче никога не се фукаше със скъпи дрехи, часовници или коли. С нещата, на които аз сега не мога да се наситя“, не крие Билзериан. Покерджията също признава, че не е бил близък с баща си, който вечно го нямало вкъщи, защото е бил на работа. „Баща ми не беше нормален човек. Не е нормално да изпитваш постоянна остра нужда да правиш милиони или милиарди долари“, пояснява той.

Веднъж бащата подарява на сина си за рождения му ден автомат М16, който пази от войната във Виетнам. Оттогава Дан се влюбва в оръжията. Но истинската му страст си остава хазарта. „В света няма никаква друга тръпка като хазарта, а аз съм пробвал много неща през живота си. Можеш да намериш други занимания, от които да получиш повече адреналин, но ще е само за няколко секунди. Докато тук можеш да си под напрежение с часове наред. Голям късметлия съм, що се отнася до покера. Далеч не съм най-силният играч в света. На покер масата аз съм като бейзболен играч от долните дивизии, който се изправя срещу група момчета от гимназията.“

Годините в гимназията никак не са леки за бъдещия милиардер. За три години Билзериан сменя четири гимназии, без да завърши нито една от тях. След като успява да вземе диплома, Дан се записва във Военноморските сили. Травма на крака, която го прави на 60% инвалид, проваля плановете му да стане тюлен. „Това може би ми спаси живота. Много от приятелите ми от класа вече са мъртви“, разяснява той. Напускайки армията, Билзериан се записва в Университета във Флорида. Там учи бизнес и криминология. С инвалидната си пенсия започва да играе комар. Първите му стъпки се оказват катастрофални – губи всичките си пари. „Трябваше да продам оръжията си, а аз много ги обичах. Фалирах, за да започна да уважавам парите“, спомня си Дан.

750-те долара, спечелени от оръжията, ги прави 10,000 само за четири дни на казино-корабче. С парите отива в Лас Вегас, където ги умножава до $187,000. „Понякога печелех по $90,000 на седмица и се чудех защо съм в колежа“, разказва Билзериан. В колежа Дан избутва 4 години. Почти през цялото време е постоянно болен, но вместо да си лежи в леглото, той играе комар в Лас Вегас или на Бахамите. И в банковата му сметка почват да валят мангизи. А където има много пари, се завъртат и красиви жени.

Дан е магнит за мацките. Притежава харем от засукани сексбомби. Плейбоят обаче отрича жените да са с него заради парите. "Не само бицепсите привличат момичетата. Момчетата гледат външността, а за жените тя не е толкова важна. Привличат ги мъже, които са сигурни в себе си, преуспяват или са забавни, изобщо онези, в чиято компания се чувстват приятно," категоричен е Билзериан.