Най-тъпите покер облози - част 2

Покер играчите са хазартни типове. И обичат да се обзалагат за всякакви неща. Решихме да ви покажем някои от най-тъпите покер залози. 

ЧАСТ 1

Да накараш вегетарианец да изяде чийзбургер

Дейвид Грей се басирал с вегетарианеца Хауърд Ледерер за $10,000, че не може да изяде чийзбургер. Ледерер, без да се замисли, незабавно сгънал един.

После, знаейки, че Грей изпитва силно отвращение към маслини, му предложил шанс да върне парите си, като похапне няколко. Без колебание Грей хвърлил Ледерер десетте бона, но не опитал от зелените гадости.

А ние, балъците, ядем чийзбургери и маслини и за без пари...

Дългосрочно голф безумие

Съществуват много дългосрочни залози, но този е от съвсем друго измерение. Покер професионалистите Ерик Линдгрен и Фил Айви са участниците в него.

Линдгрен толкова бил убеден в собствените си възможности, че се обзаложил на $500,000, че ще може да победи Айви със 72 дупки разлика през следващите... осем години.

Покер изолация

Преди време Джон Хенингън се беше хванал на бас за шестцифрена сума, че ще изкара шест седмици в тихия и спокоен град Де Мойн в Айова. Мястото, забравено от Бога, дори не е имало казино.

Хенингън си повярвал, че ще може да изтърпи това време, джиткайки голф. Другите момчета обаче го познавали добре и знаели, че Джони няма да може да издържи в такава тегава изолация дори и една седмица, да не говорим за шест. Точно след два дни Хенингън си събрал багажа от затънтеното място.

Престой в океана

Веднъж Фил Хелмут се обзаложил с приятеля си Хък Сийд, че няма да може да издържи 18 часа в океана, като водата трябва да бъде до раменете му. За $50,000 Сийд веднага се навил, но явно доста е сгрешил. Той издържал точно три часа, преди да доплува до брега.

Пускане на брада

Кралят на басовете Хък Сийд веднъж заложил солидна сума, че ще може да издържи една година без да се обръсне. Той щял да спечели облога, докато не се случила неочаквана смърт в неговото семейство, която го накарала да се обръсне за погребението.

Боулинг със завързани очи

Един от най- известните покер играчи на 70-те и 80-те години на ХХ век Амарило Слим и страстен фен на боулинга спечелил доста тъп бас. Той се обзаложил с друг играч, че няма да може да изкара 100 точки на боулинг със завързани очи. Човекът, както обикновено се случва, се хванал на куката, и не успял да уцели дори коридора, да не говорим за кеглите. 

Бой в бар

Преди години, когато Джони Мос беше в разцвета на силите си, се озовал в бар заедно с един як здравеняк, който никога не е губил бой в бар през живота си. Аверите на Мос му предложили 15 към 1 бас, че няма да може да нокаутира този батка. Мос стартирал битката доста добре с удар в главата на съперника си. Това само наляло масло в огъня и съвсем очаквано Джони се озовал в болница с няколко счупени ребра. „15 към 1 коефициент е прекалено хубав, за да се случи“, коментирал той по- късно.

30 дни в баня

През далечната 2009г. кеш играчът на високи нива Андрю "good2cu" Робл предизвикал своя приятел Джей Куик да прекара 30 дена в баня в хотел Беладжио в Лас Вегас. Пред банята била монтирана дори уеб камера. Куик бил задължен да спазва строги правила: ограничени разговори по телефона и достъп до  DVD плеър били само част от забраните. Куик се справил успешно с живота в банята и прибрал $40,000.