“Играта на Моли” – новата покер резачка по кината

Днес сме решили да зарадваме всички играчи - киноманЕАци! 

В мрежата вече се завъртя трейлърът “Играта на Моли”. Режисьор и сценарист на лентата е Ерън Соркин. Филмът ще излезе по кината на 22 ноември (в България - догодина чак). И ако си мислите, че това е поредната сълзлива тийнейджърска боза, сте в голяма заблуда. Става въпрос за сюжет, базиран на съвсем истинска история!

Горещата Джесика Частейн се превъплъщава в скиорката Моли Блум. Знаем, че като чуете това име си мислите за едни бели хапченца, но нека се концентрираме - говорим си за кино изкуство тук! Та Молито се превръща в едно от водещите имена в покер средите и става мишена на ФБР. Турнирите, които Блум организира, се посещават от милионери, холивудски звезди, покер батки, известни спортисти и босове от подземния свят.

Неслучайно в покер средите наричат Моли „Покер принцесата“, тъй като е прибирала по $50,000 на вечер от незаконните си сателити и турнири. В игрите на Моли са участвали актьори като Лео ди Каприо, Мат Деймън и Тоби Магуайър. Те обаче не фигурират в биографичната лента. Може би се страхуват от дългата ръка на закона...

През 2013г. Молито се призна за виновна по обвинения в незаконно организиране на покер игри на високи залози, в които са участвали големи холивудски звезди и милионери от Уолстрийт. Тайните игри се провеждали в The Plaza Hotel в Ню Йорк Сити. Във въпросните покер игри в The Plaza се е взимало рейк от всеки пот, което е незаконно в щата. Според обвинителния акт, потовете в кеш игрите често са достигали десетки хиляди долара и отгоре. 

Сигурно се чудиш как така с Кирето всяка събота преди мачовете може, а пък на Молито чак такива проблеми са й направили от сладкото й бизнесче, но истината е че и тук при нас на теория може да се случат такива работи - само дето ние звезди си нямаме - само футболисти и плейметки.

Малко се отплеснахме, ето все пак и трейлъра за филмчето, чакаме го с нетърпение!