Покерджия ужили туристи с над $400,000, осъдиха го на 20 години затвор

Измамник от Лас Вегас, който ужилил туристи с над $400,000, бе осъден на 20 години затвор.

Покер братото изумил ченгетата, след като се укрил от правосъдието, за да джитка онлайн покер.

56-годишният Марк Георгантас е описан от прокурорите като „мъж, на когото може да му се има доверие“.

Хитрецът се признал за виновен, че е измамил двама балъци с над $400,000. Марк ги убедил, че има разработена система, с която да излъже машинките в казината. Прибрал парата и наивниците останали с пръст в устата.

Въпреки че го грозял 30-годишен затвор, Георгантас успял да постигне споразумение да лежи в пандиза само от 2 до 5 години. Покерджията обаче не спазил обещанието си и избягал в Юта преди датата на присъдата си. 

Отседнал в нищо неподозиращо семейство, което обяснило по-късно на полицаите, че наемателят играл през цялото време покер онлайн и спал в каравана. 

Прокурорът Майкъл Виет обвини Георгантас в множество престъпления: „бягство от затвора, укриване от собствения му процес, притежание на огнестрелно оръжие, финансови измами в размер над $1 милион“.

Опитвайки се да забави съдебното производство, тарикатът сменил адвоката си за 8-ми път. Това вбесило съдия Стефани Майли, която осъди Георгантас на „от 8 до 20 години“ зад решетките, като заяви: "Вие не сте невеж относно правните процедури ... Имате много обширна криминална история."