Кралицата на блъфа Сара Шафак

Сара Шафак върти черпак и то не на та*ак! 

„Мис Финландия 2012“ бърка манджи за 24kitchen и има собствено кулинарно предаване „Сара Шафак – сол и шафран“. 

Освен че е красива, финландската фурия разбира и от покер! 

„Започнах да играя покер с приятели вкъщи. Беше забавно, защото печелех и си помислих: Защо не почна да играя за пари?

Когато станах на 19 години, тръгнах по кръчмите във Финландия. Тогава все още бяха легални малките турнири. Спечелих няколко от тях. На едно събитие дори се класирах на финалната маса, но ужасен грип ми попречи да играя. Толкова силно желаех да присъствам, че дори попитах личния ми лекар дали ако съм с маска, мога да отида на турнира. Но той ми забрани.

След това изоставих играта, защото ме приеха в университета и покерът не беше приоритет,“ спомня си красавицата. 

Миската се завръща в играта с гръм и трясък през 2014г., когато е поканена на EPT Барселона да играе в PokerStars Shark Cage в два епизода заедно с Рони Барда, Евгений Качалов, Кара Скот и Жан Робер Беланд.

Професионалният играч Барда още помни феноменалния блъф, който му извъртя Шафак. Покер мацката го принуди да метне трипс четворки на сух борд, а самата тя имаше само едно голо асо. Тогава Барда си глътна граматиката и промълви: "Така ли става в истинския живот?"

Ами, не е лесно да се изправиш срещу мултифункционална жена. Освен че е кулинарна водеща, Сара е модел, певица и полиглот. „Имах няколко мечти: Да стана „Мис Финландия“, да се включа в армията и да играя покер. Когато правя нещо, го правя на 100%. Няма средно положение. Аз съм перфекционист,“ разкри в интервю преди време миската.

Вижте видео на блъфа: