Азиатското покер острие Мария Хо

Мария Хо е родена на 6-ти март 1983г. в Тайпе, Тайван.

Нейното семейство се премества в САЩ, когато тя е на четири години. В гимназията Хо е капитан на мажоретките.

През 2001г. тя постъпва в университета в Сан Диего, където взима магистърска степен по специалност "Масови комуникации". Дотогава никога не е играла карти. Студентски проект по „Психология“ я принуждава да се запознае с правилата на играта. И покерът се превръща в нейно основно препитание.

Когато завършва университета през 2005г., покер мацката вече има солидна банка. Хо става истинско острие на масите.

По време на Световните серии по покер 2011, покер мацката се бори за гривната срещу Алън Бари в турнира $5000 No-Limit Texas Holdem. Въпреки че остава втора, тя прибира сумата от $540,020, което е рекорд за най-голямата сума пари, печелена от жена на събитие от WSOP.

Жъне наред в кеш игрите на високите лимити, но и доста добър турнирен играч, който има зад гърба си кешвания на стойност $2,517,310.

Хо не грайндва само на масите. Тя се изявява и пред камера, като е домакин на предаванията от WSOP по американския спортен канал ESPN. Тя също така има публикувани множество статии за различни покер списания и онлайн сайтове. Мария е и автор на една от главите в книгата "Winning Women of Poker: Secret Strategies Revealed".

Снимки на това малко сладко азиатско сладурче можете да откриете в галерията!