В името на комара: Две монахини гепиха $500 000, за да разцъкат във Вегас

Какво бихте направили в името на хазарта? След като роден покерджия си заложи задника, за да играе, две американски монахини втрещиха хазартното общество с дръзките си действия. 

Сестра Мери Маргарет Крупер и сестра Лана Ланг са обвинени в присвояване на $500,000 от католическото училище "Св. Джеймс" в Калифорния. Монахините гепили кеша, за да си направят няколко хазартни екскурзии до Лас Вегас.

Крадлите треснали мангизите, които били от такси за обучение на ученици и дарения. Средствата били събирани в продължение на цели десет години. През цялото време монахините се оплаквали, че били бедни като църковни мишки. 

Най-бруталното е, че сестра Мери Маргарет е била директор на училището в продължение на 28 години. Сестра Лана е учителка с 20-годишен стаж. Взели парата и почнали да бегат, бате. Преди удара се пенсионирали, за да не бъдат уволнени дисциплинарно.

Монсеньор Майкъл Майърс излезе с официално съобщение:
„Сестра Мария Маргарет и сестра Лана изразиха и поискаха да ви предам дълбокото угризение, което всяка изпитва за своите действия и да ви помоля за вашата прошка и молитви. Те искрено се молят и се надяват, че не сте загубили доверие или вяра в преподавателите и администраторите на училището.”

Както обикновено, църквата няма да повдигне обвинения срещу тях, защото монахините са се разкаяли. ABC News обаче съобщи, че говорител на Архиепископа на Лос Анджелис е заявил, че ще повдигне обвинение срещу бившите преподавателки.