Най-тъпите покер облози - част 1

Покер играчите са хазартни типове. И обичат да се обзалагат за всякакви неща. Решихме да ви покажем някои от най-тъпите покер залози. 

Силиконови импланти

През 1996-а година професионалният играч на табла, покер и блекджек Браян Зембик изкърти покер средите, след като прибра $100,000 за силиконови импланти. Само 11 часа след като се обзаложил, вече бил легнал под ножа, за да се сдобие с цици с размер 36С.

Браян Зембик се кълне, че тези гърди са истински магнит за мацките. Канадецът трябваше да развява силиконовия си балкон в продължение на една година. Брайън не само оставя гърдите си, но ги поддържа и до днес. Не крие, че това е един от най-лудите му облози.

Сред подвизите му има седмица живот в баня срещу $14, 000, нощ в Сентръл парк с табелка "Имам в себе си 20 бона" и още други безумия. Зембич е категоричен, че няма по-голямо удовлетворение от това да заслужиш парите си и да натриеш носа на тарикатите, които не ти вярват.

Пляс, пляс педалите

През 2016г мултимилионерът, хедж-фонд инвеститор и покер играч Бил Пъркинс загуби залог в размер на $600,000 от прословутия Инстаграм плейбой Дан Билзериан.

За да спечели баса, Билзериан трябваше да измине разстоянието от над 400 км между Лас Вегас и Лос Анджелис с велосипед за по-малко от 48 часа. Билзериан нае като свой треньор не кой да е, а самият Ланс Армстронг. Покер фурията не само се съгласи на първоначалните $600,000, но дори и прие допълнителен страничен залог в размер на $250,000 от играча на високи залози Рик Саломон.

След като въртял педалите в продължение на 33 часа, Дан направо бил разбит. „Той изглеждаше като мъртъв след прехода – кожата му беше зелена. Лежеше в леглото си с треска, топли и студени вълни, треперещи крака и отпаднала имунна система. Трябва да му се отдаде заслуженото“, сподели Бил Пъркинс.

Да отслабнеш за кеш

Миналата година Джейми Стейпълс и неговият брат Мат направиха доста тъп облог срещу Бил Перкинс. Според баса, братята трябва да достигнат едно и също тегло (или поне да имат разлика от не повече от 0,5 кг) до края на март 2018 г. Когато сключиха облога, Джейми тежеше 138 килограма, а Матю беше едва 59 кила. Ако братята успеят в безумното начинание, ще приберат $150,000. Ако обаче се провалят, ще трябва да платят на Пъркинс само $3,000. Стейпълс са наели треньора Майк Ваканти и засега се справят добре. В момента 15,5 килограма ги делят от спечелването на кеша. 

 „Навсякъде има хубави неща, а бруталното е, че съм с брат ми, така че го гледах да яде чипсовете, пици, пържени картофи, ориз и паста. Аз просто седя там с пилешки гърди и салата. Трябва да приемам по 1300 калории на ден,“ коментира Джейми. Матю, от друга страна, е задължен постоянно да се тъпче. Диетата, която е за него, го кара да консумира ежедневно средно по 3500 калории, които ще му помогнат да качи няколко килограма.

През 2017г. 36-годишният покер играч Уолтър Фишър прилапа $500,000, след като намали процента на мазнините в тялото си от 33% на 8.8% само за шест месеца. Преди да се стопи, Уолтър щял да счупи кантара.

„В един момент си поръчвах огромни купища храна, докато играя. На покер масата поръчвах двойни телешки пържоли, а когато губех на блекджек, изяждах по три-четири шоколадови кексчета. Тотално изгубих контрол. Бях разорен, дебел и изолиран от света,“ споделя пред New York Post покер играчът.

В този тежък период друг комарджия се хваща на бас, че Фишър не може да отслабне и да намали подкожните си мазнини под 10%. Когато прибира парите от облога, Фишър заявява: „Да се превърна от нищожеството, което бях, в това, което съм тук и сега, за мен е уникално постижение и трансформация. Има много хора, които просто говорят, но не успяват. Аз не вярвах, но благодарение на подкрепата – спечелих.”

През годините Дойл Брансън е профукал стотици хиляди долари за залози, че ще стопи някое и друго кило. През 2003 г. той се хвана на бас за $100,000, че няма да може да падне под 136 килограма. Благодарение на Weight Watchers и Atkins, Брансън изчисти мазнините и прибра натрупания награден фонд от $1,000,000. 

Колегата на Дойл - Майк "Устата" Матюсоу нямаше такъв късмет. Точно преди WSOP 2005, той и покер прото Ерик Линдгрен се хванаха на бас за по $20,000 кой ще отслабне повече. "Отслабнах със 7 кила и пак загубих. Той ме би само с 900 грама. Излъга ме, че няма да може да свали повече. И аз му повярвах, защото изглеждаше като дебело прасе. Но това бяха глупости. Призна си по-късно,“ оплака се тогава „Устата“.

Да пикаеш в бутилка

През 2016г Антонио Есфандиари записа своето име в историята на най-тъпите залози. В Ден 2 на Основното събитие на Карибското приключение на PokerStars играчът бе позорно изхвърлен от турнира. Есфандиари бе отстранен от събитието за уриниране в бутилка, докато играе. Вместо да се насочи към мъжката тоалетна, Есфандиари предпочете да свърши работата си в бутилка. След това се оказа, че ставането от масата за отиване до тоалетната щеше да излезе много скъпо на Есфандиари заради бас, който той е сключил с Бил Перкинс. 

Да изплюскаш 70,000 калории от МакДоналдс

През 2017г покер играчът Майк Нури също се хвана на доста тъп бас. В рамките на 36 часа, Нури трябваше да изплюска храна от МакДоналдс за $1,000. Комарджията трябваше да се натъпче със 70,000 калории в рамките на ден и половина - поне $300 за топла храна, от които $50 за бургери, още $200 за салати, а напитките не влизаха в сметката. Очаквано загуби баса. 

Част 2