Фил Хелмют съветва покер братоците как да не изпушат емоционално

Професионалният покер играч Фил Хелмют дава ценни съвети на покер братоците, които искат да се научат да сдържат емоциите си по време на игра. 

В книгата му “Poker Brat” ще откриете яки препоръки за това как да бъдете неразгадаеми на масата.

Ето и някои от тях:

1. Не пръскайте много от мангизите си, за да залагате

Фил е хитрец и знае как да управлява покер банката си. Той има желязно правило да не рискува никога повече от $10,000 в един турнир - независимо от това, колко добре джитка в събитието.

Дори да сте разбирачи в управлението на покер банката, не забравяйте, че големите залози неизбежно ще променят начина ви на мислене, независимо колко сте фрашкани с пари. Ситуациите с висок риск обикновено правят играча по-малко рационален, което е фатално за комарджията.

2. Елиминирайте крайния риск

Хелмют препоръчва на покер братоците да сключват сделка, винаги когато е възможно да се елиминира огромна загуба. Най-добре е да можете да убедите противника ви да приеме сделка, която е във ваша полза. Така ще запазите играта интересна, въпреки че не сте с много останали чипове. Няма да сте избушили от стреса на масата и ще играете най-рационално.

3. "Това е само една ръка от многото"

Когато ви гърбят на масата, си спомнете, че: "Това е само една ръка от многото". Така ще си изградите дългосрочен план в ума и няма да рухнете емоционално. Цялостното ви представяне през годината не зависи от няколко лоши ръце.

Така че си кажете: „Казано честно всичко ми е наред и спокойно си джиткам покерче напред.“

4. Не бъдете прекалено самоуверени

Ако се мислите за велик играч и разбирач със самочувствие без покритие, в един момент ще изядете дървото. Хелмют твърди, че си остава скромен, въпреки всичките си успехи в света на покера. Принципът на упорита работа и желанието да учиш и да се усъвършенстваш, е безценен.