Покер батка пиратства, ченгетата искат да му вземат милионите

Покер батка от Орегон трепери да не му бъдат отнети милиони долари в кеш и крипто валута, след като ченгетата го надушили, че се занимава с пиратство на филми. 

Федералните прокурори поискаха разрешение от съдия в Юджийн, Орегон да конфискуват парични средства и банкови сметки на стойност $3,926,478 , както и притежанията в Bitcoin и Ethereum, докато не приключат делото по случая.

Домът, който се оценява на $336,000, закупен от играча през януари 2017г., също е сред апетитите на прокуратурата - властите са категорични, че той е бил закупен като част от схемата за пране на пари.

Покер братото решил да припечелва освен с игра, и с пиратски копия на филми. Въпреки това 28-годишният играч, чието име не се споменава, тъй като все още не са му повдигнати обвинения за конкретно престъпление, ще се бори със зъби и нокти да спаси имането си. Хитрецът не се стиска за скъпи адвокати, които да му отърват кожата.

Адвокатите му твърдят, че исканията на прокуратурата са неоснователни и нарушават правата на клиента им според 4-та и 5-та поправка.

"Ние обикновено не коментираме текущ случай, но по принцип правителството не трябва да заграбва активите на човек и да го лиши от доходите му, освен ако не се докаже, че е виновен", категорична е Рен Минс, адвокатка на покерджията.

Минс обясни, че нейният клиент е професионален покер играч, добре познат в покер средите в Лас Вегас. Той е участвал в многобройни турнири, както се вижда на неговата страница във Фейсбук и многобройни сайтове за хазарт.

Специалният агент на IRS Кийт Друфъл обаче е на друго мнение. Според него играчът имал $6,3 милиона, депозирани в сметка на Stripes. И въпреки това нямал легитимни източници на доход, които могат да бъдат проследени от властите. Според разследването покер батката е продал пиратското си съдържание на уебсайтове като noobroom.com, nobroom7.com, Superchillin.com, Movietv.to и Sit2play.com.

Тарикатът е лапал средно по $500,000 на месец миналата година. През 2017г се е нагушил с над $2,2 милиона. Данните за 2016г. са за над $1 млн. приходи, а през 2014 и 2015 г. се твърди, че е получавал средно около по $400,000 годишно.