Най-зловещите покер убийства (Част 1)

Бихте ли пречукали някой балък в името на покера? Ако се колебаете, следващите братоци вече са станали жестоки покер убийци. 

Йоран ван дер Слоут

Холандецът Йоран ван дер Слоут е истински престъпен гений. В момента излежава доживотна присъда за убийството на 21-годишната перуанска студентка Стефани Флорес.

Йоран я среща през 2010г. по време на посещение в Перу за Latin American Poker Tour, в който в крайна сметка така и не играе. Гневът му бил отприщен, когато разбрал, че Стефани е проверявала за него в Google и открила, че е заподозрян в убийството на американската тийнейджърка Натали Холоуей.

В продължение на близо десет години Слоут успявал да надхитри куките за престъплението. 18-годишната Холоуей е имала нещастието да го срещне в казино в Аруба. Холоуей е пътувала до острова с голяма група съученици от Алабама, за да празнуват края на училището. Последно е видяна да танцува с Ван дер Слут и след това следите й се губят.

„Винаги съм лъгал полицията. Никога не съм казвал истината,” признава по-късно холандецът. Той многократно заявява, че е хвърлил тялото на жертвата в морето, след като тя е починала по време на полов акт. Другата му версия е, че я е продал като секс робиня. След това обаче оттегля показанията си. 

Докато е в пандиза Йоран ван дер Слоут се жени за перуанка, от която има дъщеря. През 2016г споделя за убийството на Холоуей в тайно заснето интервю с журналист от National Enquirer.

Ърни Шерер

Ърни Шерер III бил перфектният покер играч на високи лимити. Покер образът му обаче бил изграден върху дългове и лъжи. Баща му дал заем от $616,000, като ипотекирал семейната къща.

Ърни спечелил близо $300,000 от покер, но след това задлъжнял сериозно със $100,000 (освен ипотечния заем).

Балонът се пръска през 2011г., когато Шерер бе обвинен в убийството на двамата си родители в Калифорния. Ърни затрил родителите си през 2008г. Причината била повече от ясна: кеш. Шерер искал да заграби близо 2 милиона в зелено от наследството си. Той нямал време да чака майка му Шарлийн и баща му Ърнест да се споминат. 

И затова просто пребил родителите си с бейзболна бухалка и прерязал гърлата им. След това се опитал да инсценира кражба в семейния дом. Куките обаче не са вчерашни и бързо надушили грешките на комарджията. Най-големят гаф, който играчът направил, бил да запази гаранционната карта на бейзболната бухалка. В джоба на баща му пък били открити недокоснати $9000.

В момента Шерер излежава две доживотни присъди в пандиза. Дали пък не разцъква покер в свободното си време?