Най-зловещите покер убийства (Част 2)

След като ви разказахме за най-отвратителните покер убийци, сега ще ви представим жертви на комара.

Предупреждаваме, че следващите редове не са за хора със слаби нерви. 

Мехмед Хасан

През март 2014г. покер обществото в Лондон бе разтърсено след жестокото убийство на Мехмед Хасан. Според доказателствата 56-годишният професионален покер играч е починал в жилището си, след като е бил завързан и пребит до смърт от 29-годишния Николас Чандлър и 28-годишният Кирон Джаксън. В схемата е замесена и 25-годишната бръмчалка Леони Грейнджър. 

Разведеният мъж, баща на три деца, бил редовен посетител на казино Palm Beach. Там срещнал Леони, която се представила за Рейчъл. Тя бързо успяла да завърти главата на Мехмед и научила, че той държи около £20,000 в апартамента си. Вечерта, преди да бъде извършено зловещото престъпление, Мехмед спечелил близо $3000 от игра на покер.

„Той обичаше да залага. Понякога печелеше, понякога губеше, но това не се отразяваше на желанието му да продължи да играе“, споделя основателят на Hendon Mob Рос Боутмън. „Беше винаги усмихнат и оптимистично настроен“.

След като се прибрали в жилището, Грейнджър незабелязано извикала гаджето си Кирон Джаксън и неговия авер Николас Чандлър. И последвала истинска касапница. Хасан бил завързан и пребит до смърт от двамата изроди, докато кифлата снимала престъплението с телефона си. През цялото време тримата се смеели и хвърляли петдесетачки около трупа.

Радостта им не трае дълго и полицията разнищва престъпната схема. Двамата изверги са осъдени на доживотен затвор. Едва след като излежат 36 години, те биха могли да се надяват на помилване. Грейнджър ще търка наровете в затвора 16 години за съучастие в предумишлено убийство.

Бил Густафик

Професионалният играч Бил Густафик е убит през април 2007г от съпругата си Джил Роккасъл. Густафик е бивш калифорнийски хиропрактор, който започва да играе покер в Лас Вегас с псевдонима "The Manipulator".

За по-малко от година Бил печели $165,597, канят го да гостува в различни покер телевизионни предавания като "Cash Game Ultimate Gamble". С една дума Бил се превръща в професионална покер звезда.

Звездата обаче залязва неочаквано през април 2007г, когато Бил е открит мъртъв с множество прободни рани в жилището си в Panorama Towers. В кулите апартаменти имат известни личности като Памела Андерсън, Леонардо Ди Каприо и Тоби Магуайър.

Съпругата му Джил е главният заподозрян за убийството. Тя се опитала да се самоубие с лекарства три дни по-късно. В съда убийцата твърди, че жертвата многократно я е подлагал на тормоз и я е заплашвал с убийство. В нощта на убийството просто загубила контрол:

“Aз обичам съпруга си. Не съм убийца,” заяви в съда Роккасъл.

Според разследването Джил изтрещяла и грабнала ножа, с който мъжът й се опитвал да отвори DVD с порно. И последвали множество прободни удари. 

В момента покерджийската съпруга излежава доживотна присъда.