Пенсионер профука спестяванията си от $200,000 в покер измама

Не само българските пенсионери стават жертва на измамници. Австралийски дядо профука пенсионните си спестявания от $200,000, след като станал жертва на сложна покер измама. Сега дядката е опустошен и разорен.

Миналия октомври Джо бил на почивка на остров Бали. Докато джиткал из местния мол, непозната жена го заговорила. 

Измамницата поканила 66-годишния балък в дома си. Дядото се съгласил и неусетно се забъркал в покер измама. Семейството предложило на Джо да се включи в домашен турнир. Показали му набързо правилата на играта и за няколко часа му взели близо $150,000, които кътал в пенсионния си фонд. Според Aupolnews.com семейството го убедило да започне да играе турнира с вход от $200. Въпреки че дядото не бил комарджия, се съгласил да участва, без да знае как се играе.

С напредването на вечерта в играта се присъединил и друг играч. „Изглеждаше богат и ми каза, че работи в индустрията с диаманти и петрол,“ разказал по-късно на полицията ужиленият Джо.  
Изкуфелият дядо налапал куката. Загубил близо $150,000 и даже започнал да взима пари назаем от семейството, за да играе. После им обещал, че ще разделят печалбата...

„Загубих всичките си пенсионни спестявания. Работя от 15-годишен и сега нямам нищо. Какво ще правя сега? Всичко стана заради наивността и глупостта ми. Цял живот съм работил здраво и всичко изчезна за пет минути,“ ожали се пенсионерът в телевизионното шоу „Today Tonight“.

"Тази измама е идентична с предишни доклади, които сме получили. Всеки, който отива на почивка в чужбина, в никакъв случай да не се замесва в подобни игри,“ съветва комисарят по защита на потребителите в Австралия Пени Липсъмбе.